SCM music player

22 Ocak 2014 Çarşamba

The Heirs (2013)


Adı: The Heirs/The Inheritors/Mirasçılar/왕관을 쓰려는 자, 그 무게를 견뎌라

Yönetmen: Kang Shin Hyo

Senarist: Kim Eun Sook

Türü: Romantizm

Bölüm Sayısı: 20

Yayın Süresi: 1 saat 10 dakika

Yayınlandığı Kanal: SBS

Yayın Dönemi: 9 Ekim 2013 - 12 Aralık 2013

Ülke: Güney Kore

Dikkat: Yazının devamı ağır spoiler içerir!

Konusu:

Cha Eun Sang, annesiyle birlikte Kore'de fakir bir hayat sürmektedir. En yakın dostu Yoon Chan Young'dur ve hayatı çalışmakla geçmektedir. Bir gün, ablasını ziyaret için Amerika'ya gider ve orada ablası ondan para alıp kaybolur. Kim Tan onu evine davet eder ve o andan itibaren başlarına gelmedik kalmaz. Yavaş yavaş birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar ve beraber güzel vakit geçirirler. Ancak günün birinde Cha Eun Sang, Kore'ye geri döner. Kim Tan, Yoo Rachel ile nişanlı olmasına rağmen ona sırılsıklam aşıktır ve onun için Kore'ye döner. 
Amerika'da olma nedeni de zaten ailesinin onu istememesidir. Çünkü o gayrimeşru bir çocuktur ve Jeguk Grup'un başkanının oğludur. Şirketin adı lekelenmesin diye Kim Tan'ın gayrimeşruluğu açıklanmamıştır. Kim Tan'ın canı kadar sevdiği abisi Kim Won ise ondan nefret etmektedir. Ayrıca Kim Tan'ın eski en iyi dostu Choi Young Do ile de arası berbattır. 
Kore'ye döndüğünde, Cha Eun Sang'ın annesinin çalıştığı evin kendi evi olduğunu öğrenir ve her şey değişir.. Choi Young Do başta sırf Kim Tan ona ilgi duyuyor diye Cha Eun Sang'a yaklaşsa da sonrasında o da Cha Eun Sang'a kapılır ve aşk üçgeni oluşur.. Peki, bu aşk üçgeninde kim mutlu olacaktır? Diğer karakterlerin başına neler gelecektir?


Oyuncular:


Cha Eun Sang rolünde Park Shin Hye
Cha Eun Sang, fakir bir ailenin güzel kızı. Pek çok işte yarı zamanlı çalışıyor ve annesine destek olmaya çalışıyor. Ablası Amerika'da yaşıyor. Cha Eun Sang, aşk üçgenimizin malum kızı. Kim Tan'a aşık ve Yoon Chan Young'un can dostu. Annesinin çalıştığı evde kalıyorlar ve o ev de Kim Tan'ın evi. 
Park Shin Hye bu karaktere güzel can verdi ancak bana kalırsa şaşırma ifadelerini pek oturtamadı.

Kim Tan rolünde Lee Min Ho
Kim Tan, Jeguk Grup'un mirasçısı ve aşırı yakışıklı. ^o^ Gayrimeşru bir çocuk ama bu medyadan saklanıyor. Abisi onu sevmiyor ve ailesinden de yeterli ilgiyi görememiş. Hatta bu yüzden Amerika'ya okuması için gönderilmiş biri. Aşkı Cha Eun Sang için Kore'ye dönüyor. Aşkı için her şeyi yapabilecek bir insan ve kendini beğeniyor. Kötü anlamda değil tabi ^-^ 

Choi Young Do rolünde Kim Woo Bin
Choi Young Do, kötü çocuk diyebileceğimiz kişi. Her ne kadar öyle davransa da aslında ne kadar sevilmeye muhtaç biri olduğunu sonradan görüyoruz.. Aslında çok duygusal ve kırılgan birisi ama dışarıya bunu kötü çocuk tavırlarıyla göstermemeye çalışıyor. Eskiden Kim Tan ile çok yakın dosttular. Choi Young Do, temel aşk üçgeninin üyesi ama mutlu olan o olmuyor.. :( Dizide en acı çeken 2. karakter olduğunu düşünüyorum..

Kim Won rolünde Choi Jin Hyuk
Kim Won, daima en iyisini isteyen birisi. Annesi vefat etmiş. Kim Tan'dan başlarda ne kadar nefret etse de sonradan abi-kardeş ilişkileri düzeliyor! ^o^ Öğretmen bir kız arkadaşı var ama bu ikilinin aşkı da çok acı. Dizide bana göre en çok acı çeken karakter de Kim Won. Kim Won'un hayatı başlarda gerçekten çekilir değil! :(

Yoon Chan Young rolünde Kang Min Hyuk
Yoon Chan Young, Cha Eun Sang'ın en iyi dostu ve Lee Bo Na'nın erkek arkadaşı. Eğlenceli ve çok zeki bir insan ve kız arkadaşı Lee Bo Na ile dalga geçmeye bayılıyor!

Lee Bo Na rolünde Krystal Jung
Dizinin en şeker karakteri! Lee Bo Na, eskiden Kim Tan ile çıkmış ve şu anda da Yoon Chan Young ile beraber. Yoon Chan Young'u aşırı derecede seviyor ve bana kalırsa dizinin en tatlı, en harika çifti onlardı. Lee Bo Na, çok iyi kalpli ve kıskanç birisi ve hareketleri çok doğal! ^-^ Krystal, bu rol için en uygun kişiydi bence; tamamen karaktere oturmuştu.

Yoo Rachel rolünde Kim Ji Won
Dizinin kötü kızı! Kim Tan'a karşılıksız bir aşk besliyor. Kendisi güzel, zeki, kendini beğenmiş ve sinir bozucu bir karakterde!
Kim Ji Won karaktere tam oturmuş cidden! Yoo Rachel ile Choi Young Do üvey kardeş oluyor gibiler bir de ^-^ Epey yolunası bir kişiliğe sahip ancak onun da duyguları var ve karşılığını alamıyor..

Lee Hyo Shin rolünde Kang Ha Neul
Okuldaki karakterlerimizden birer yaş büyük ve başsavcının oğlu. Kim Won'un kız arkadaşı onun özel öğretmeni ve ona karşılıksız aşık. İntihara kalkışmış da birisi.

Jo Myung Soo rolünde Park Hyung Sik
Sürekli ortalıklarda dolanan, eğlence meraklısı, hayatı pek kale almayan karakter.

Kang Ye Sol rolünde Jeon Soo Jin
Okuldaki öğrencilerden biri, Lee Bo Na'nın arkadaşı.

Han Ki Ae rolünde Kim Sung Ryung
Kim Tan'ın gerçek annesi, Jeguk Grup başkanının sevgilisi. Epey şen şakrak, bakımlı ve güzel. Ajumma deyişleri beni benden alır! ^o^ En iyi dostu da Cha Eun Sang'ın annesidir. (hizmetçisi) Cha Eun Sang'ın annesi, Han Ki Ae'nin tüm sırlarını bilmektedir.

Jeon Hyun Joo rolünde Im Joo Eun
Kim Won'un sevgilisi. Başlarda Lee Hyo Shin'in özel öğretmeniyken sonradan Jeguk Lisesi öğretmeni olmuştur.

Yoon Jae Hoo rolünde Choi Won Young
Yoon Chan Young'un babası ve baştan Jeguk Grup'un sekreteri, sonradan başkan yardımcısı. Yaşına rağmen karizmatik. Yoo Rachel'in annesi ile unutulamayan bir geçmişleri var.

Esther Lee rolünde Yoon Son Ha
Yoo Rachel'in annesi. Yoon Jae Hoo ile geçmişleri var. Choi Young Do'nun babasıyla nişanlı ama sonradan başka şeyler oluyor.

Choi Dong Wook rolünde Choi Jin Ho
Zeus Otelleri'nin sahibi, Choi Young Do'nun babası. İlk karısından sonra zamparalaşmış birisi, Esther Lee ile nişanlı. 

Kim Nam Yoon rolünde Jung Dong Hwan
Kim Tan ve Kim Won'un babası. Başlarda epey sinir bozucu bir baba olsa da hastalık ona yarıyor. ^^ Jeguk Grup'un başkanıydı.

Jeong Ji Suk rolünde Park Joon Geum
Jeguk Lisesi'nin kadın başkanı. Kim Nam Yoon'un resmi karısı ve Kim Tan'ın resmi annesi. Bencil ve Jeguk Grup'u Kim Nam Yoon hastalanınca almayı düşünüyor.

Park Hee Nam rolünde Kim Mi Kyung
Cha Eun Sang'ın konuşma engelli annesi. Kim Tan'ın annesinin en iyi dostu. Ailenin temizlikçisi.

DİZİDEN REPLİKLER:


[Resim: 2s0y9oy.png]






DİZİDEN GIFLER:

 
Telefonuna cevap istiyorum.
 
Ben seninle konuşurken benimle konuş.
 
Beni gördüğünde selam ver.

-


 
Cha Eun Sang: Onu yapma.
Kim Tan: Neyi yapmayayım?
 
Kim Tan: Salon sadece iki adımlık uzunlukta.
Cha Eun Sang: Annem yakında burada olacak.
Kim Tan: Sorun yok, kapıyı kilitleyebilirim.
Cha Eun Sang: Yapma! Ne yapıyorsun?!

-

 
Cha Eun Sang: Bir geceliğine sizde kalmama izin verir misin?
Lee Bo Na: Şu an uyuyor musun? Kapatıyorum!
 
Cha Eun Sang: O zaman ben de Chan Young'a gidey..
Lee Bo Na: Seul, Gangnam-gu, Cheongchamdong, 521 numara. Acele et! Hemen gel. ŞU ANDA taksi bul. Anladın mı?


DİZİ YORUMUM:

Öncelikle bu diziyi izleyeli ne kadar zaman geçmiş olsa da, blog yeni ve ilk dizi yorumu yazımda da kesinlikle The Heirs olsun istedim.

Diziye gelelim. Dizi kesinlikle dört dörtlüktü. Zaten oyuncu kadrosu dizinin ne kadar başarılı olacağına karşı bir ön yargı gibi gelmişti. Lee Min Ho'nun olması çok şey değiştiriyor, bunu hepimiz biliyoruz.

Ben hep Cha Eun Sang & Choi Young Do'yu yakıştırdım. Ne bileyim, Kim Tan dizide Cha Eun Sang hariç kimseyle aman aman yakışmıyordu ama Choi Young Do ile Cha Eun Sang ayrı bir güzeldi.. Zaten dizi boyunca Choi Young Do çok acı çekti :^( Ne kadar Kim Tan bunalımlara girse de kesinlikle Young Do daha fazlasını çekti :c

Dizideki favori çiftim Lee Bo Na ile Yoon Chan Young oldu. Ne kadar şirin şeyler onlar ya ^o^ Yerim onları ben.


 

Kim Won ise bana kalırsa dizideki acıların çocuğu :c Kim Won'un Tan'a karşı sert olması da bence haklı nedenlerden dolayı.. Ancak aralarını düzeltmeleri gerçekten çok güzel oluyor. Kim Won dizide sadece kardeşini kazanabiliyor..

Peki Shin Hye hakkında ne düşünüyorum? Shin Hye, dizide gayet iyiydi ama ani şaşırma sahneleri pek de hoşuma gitmiyordu :{ Fazla kasıntı geliyordu bana, söylemeden geçemeyeceğim. Lütfen Shin Hye hayranları bana kızmasınlar, bu sadece görüşüm. Shin Hye'yi ben de çok severim.

 

Yoo Rachel bu dizide karşılıksız bir aşka sahipti.. Lee Hyo Shin ile epey uyuşuyorlardı ama!


Nasip değilmiş diyelim ^-^

Biraz da senaryo hakkındaki düşüncelerimi söyleyeyim. Senaryo gayet güzeldi ve sarıyordu. Dizi zaten pek çok ödülü hakkıyla kazandı, çok başarılı bir diziydi.

Peki sonunda ne oldu? Kim Tan ve Cha Eun Sang mutlu oldular.


Burası tamam. Ama diğerleri? ^o^

Bu arada yılbaşı özel bölüm deyince sevinçten uçan bizler hayal kırıklığına uğramıştık hatırlarsanız :c

Unutmadan, Cha Eun Sang'ın annesi rolünü oynayan ajummamız Kim Mi Kyung dizi boyunca beni kendine kat kat hayran bıraktı.. Rolünü muhteşem oynuyordu..


Lee Min Ho rolünü en layıkıyla oynadı. Gerçekten onun için kat kat zor bir rol olduğunu düşünüyorum, çünkü bol ağlamalı bol dramlı bol gülmeli bol romantik bir diziydi.

 
Ama biricik oppam başardı bunu tabii ^o^ Eeee, Kim Woo Bin'e de laf yok şimdi. Gerçekten çok başarılıydı, kendisine bir kez daha hayran oldum. 

Resim Resim

Resim Resim
Bunların ikisi de birbirinden harika yani *-*

Şarkılarına gelelim.. Şarkıları gerçekten çok güzeldi ve benim favorilerim Moment ile Painful Love oldu. 
BU PLAYLIST'TEN The Heirs OST'lerini bulabilirsiniz.

Evet sanırsam The Heirs ile ilgili benden bu kadar ^-^ Diziyi Koreanturk'den izlemek için TIKTIK.

Diziye 5 üzerinden puanlarsam 5/5 alır benden. Çok kaliteliydi.

Can't you see? This is a love triangle.
Göremiyor musun? Bu bir aşk üçgeni.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder