SCM music player

24 Ocak 2014 Cuma

Boys Over Flowers (2009)

Adı: Boys Over Flowers/Boys Before Flowers/Yaban Çiçeği/Çiçeklerden Önce Erkekler/Kkotboda Namja/꽃보다 남자
Yönetmen: Jun Ki Sang
Senarist: Yoon Ji Ryun
Türü: Dram, romantizm
Bölüm Sayısı: 25
Yayın Süresi: 65 dakika 
Yayınlandığı Kanal: KBS2
Yayın Dönemi: 5 Ocak 2009 - 31 Mart 2009
Ülke: Güney Kore

Dikkat: Yazının devamı spoiler içermektedir.
Konusu:

Kore'nin en önemli şirketi olan Shinhwa Grup'un okulu  Kore'nin en özel ve en önemli okuludur. Bu okula sadece seçilmişler gidebilir.. Bu okulun içinde de F4 isimli bir grup vardır. Tüm Kore bu dörtlüyü tanımaktadır. Bu dörtlü: Gu Jun Pyo, Yoon Jin Ho, Song Woo Bin ve So Yi Jung'dur. Ancak bu grubun sinirlerine dokunacak bir hareket yaparsanız size kırmızı kart verirler ve uyarılarını yapmış olurlar. Bu şu demektir: yandınız! Başınız beladan eksik durmaz bu kırmızı kartla. Asıl karakterimiz Geum Jan Di de -fakir ve çalışkan bir kız- bu okulda F4'dan uyarı almış bir genci intihar etmek üzereyken kurtarır. Ancak intihar meselesinden dolayı okulun adı kirlenir ve okul da bunu düzeltebilmek amacıyla Geum Jan Di'yi okula ücretsiz olarak alır. Geum Jan Di, F4 grubundan Yoon Jin Ho'ya ilk görüşte aşık olur.. Ancak Geum Jan Di, F4'dan özellikle Gu Jun Pyo'nun öğrencilere eziyetlerini görür ve F4'a baş kaldırır. Geum Jan Di kırmızı kart alır. F4'un lideri olan Gu Jun Pyo da Geum Jan Di'ye güzel bir ders vermeye çalışırken ona aşık olur.. Yoon Jin Ho ilk olarak Kore'nin ünlü bir modeli olan Min Seo Hyun'a aşık olsa da sonradan o da Geum Jan Di'ye aşık olur. Peki bu aşk üçgeninde Geum Jan Di en çok sevdiğini mi seçecektir, kendisini en çok seveni mi?


Oyuncular:

Geum Jan Di rolünde Ku Hye Sun
Geum Jan Di, her ne kadar çok güzel veya zengin bir kız olmasa da muhteşem bir dörtlünün dikkatini çekebilmiş kızımız. Ailesinin maddi durumu iyi değildir ve bu yüzden Geum Jan Di birçok işte yarı zamanlı çalışmaktadır. Kendisi gerçekten çalışkan bir kızdır. Kuru temizlemecinin kızıdır, ayrıca epey inatçı ve dik kafalıdır. Shinhwa Lisesi'ndeki intihar etmek üzere olan Lee Min Ha'yı kurtarır ve okulun adı kirlendiğinden okul yönetimi Geum Jan Di'yi okula ücretsiz alır. Geum Jan Di, ilk görüşte Yoon Ji Hoo'ya aşık olur. Ancak Geum Jan Di dik kafalılığıyla F4'dan kırmızı kartı alır. Ve Goo Jun Pyo da onunla uğraşır.. Her ne olursa olur ve Geum Jan Di de kendini Goo Jun Pyo'ya aşık bir biçimde bulur...

Goo Jun Pyo rolünde Lee Min Ho
Goo Jun Pyo, F4'un lideri ve Shinhwa Grup'un mirasçısıdır. Kendini beğenen ama gerçekten yakışıklı (Lee Min Ho diyoruz arkadaşlar, yakışıklı olmaması mümkün müdür:***) ve epey popüler birisidir. Ancak genelde öğrencileri takmaz, sadece kendisini kızdıracak hareketler yapanlara bunu ödetir. Geum Jan Di'ye de ödetmeye çalışırken kendini ona aşık bir halde bulur. Geum Jan Di onun ilk aşkıdır.. Goo Jun Pyo, ne kadar kötü çocuk gibi davransa da aslında o da duygularını içine atan gerçek bir romantik ve gerçek bir aşıktır.

Yoon Ji Hoo rolünde Kim Hyun Joong
Yoon Ji Hoo, F4'un üyelerindendir. Eski Kore başkanının torunudur. Ailesi vefat etmiştir, eski Kore başkanı dedesi de onu terk etmiştir. İlk başlarda Min Seo Hyun'a aşıktır ancak o da sonradan Geum Jan Di'ye tutulmuştur. Müziksel yeteneği, sakin tavırları, duygularını dışa vurmaması ve her şeyi kendi yapabilmesi Geum Jan Di'nin dikkatini çekmiştir.

So Yi Jung rolünde Kim Bum
So Yi Jung da F4'un çapkın üyesidir. Yetenekli bir çömlekçidir. Geum Jan Di'ye karşı ilgi duymamaktadır ancak ona karşı çok iyi bir dosttur ve ona karşı korumacıdır. Çocukluk aşkı Cha Eun Jae ve abisi So II Hyun ile bazı şeyler yaşamıştır ve hatta ağlayarak gerçek duygularını göstermiştir.. Daha çok Geum Jan Di'nin en yakın arkadaşı Chu Ga Eul'le ilgilenmektedir. 

Song Woo Bin rolünde Kim Joon
Song Woo Bin, F4'un son üyesidir. Ailesinin mafyalarla vb. bağlantıları vardır. Song Woo Bin'in açıkçası pek fazla rolü yok ancak onun konuşmaları yeter de artar bile. Yo, my bro, welcome back! Bu benim için çok şey ifade eder mesela ^-^ Song Woo Bin ve Geum Jan Di de iyi dostturlar. Song Woo Bin, genelde F4'dan So Yi Jung ile takılır.

Chu Ga Eul rolünde Kim So Eun
Geum Jan Di'nin en yakın arkadaşıdır. Geum Jan Di ile beraber yulaf lapacısında çalışırlar. Chu Ga Eul, So Yi Jung'a aşıktır.

Goo Jun Hee rolünde Kim Hyun Joo
Belki de dizinin en tatlı karakteri! ^o^ Goo Jun Pyo'nun ablasıdır. Goo Jun Pyo'nun dinlediği nadir insanlardan biridir. Goo Jun Hee, Geum Jan Di'yi çok sevmektedir. Geum Jan Di ve Goo Jun Pyo'nun birlikte olmasını çok istemektedir. Dizideki karakteri o kadar tatlı bir şeydir ki! O cadaloz anneden böyle şeker ötesi bir bayan!

Kang Hee Soo rolünde Lee Hye Young
Goo Jun Pyo ve Goo Jun Hee'nin annesidir. Ayrıca Shinhwa Grup'un da başkanıdır. Dizimizin baş cadalozudur. :c Geum Jan Di ve Goo Jun Pyo birlikte olmasın diye elinden geleni yapmıştır.

Soldan sağa:
Geum II Bong rolünde Ahn Suk Hwan, Geum Kang San rolünde Park Ji Bin, Na Gong Joo rolünde Im Ye Jin
Geum Jan Di'nin ailesidir. Babası bir kuru temizlemeci, annesi kızının zengin biriyle evlenip rahata kavuşmasını isteyen bir kadın ve erkek kardeşi de teknoloji meraklısı bir çocuktur. Çok ilginç ve komik bir ailedir.

Yoon Seok Young rolünde Lee Jung Gil
Eski Kore başkanıdır ve Yoon Ji Hoo'nun dedesidir. Yoon Ji Ho'nun anne ve babasının ölmesine Yoon Ji Hoo'nun neden olduğunu düşündüğünden onu terk etmiştir. Geum Jan Di'yi çok sevmektedir ve onun sayesinde Yoon Ji Ho'yu bulmuş ve aralarını düzeltebilmiştir.

Ha Jae Kyung rolünde Lee Min Jung
Dizimizin 2 nolu cadalozudur. Epey zengin bir aileye sahiptir ve iş ortaklıkları nedeniyle Goo Jun Pyo ile nişanlıdır. Goo Jun Pyo'ya karşılıksız aşıktır ve Geum Jan Di'yle de arkadaş olmaya çalışmaktadır. Geum Jan Di ve Goo Jun Pyo'nun olaylarını bilse de bilmezlikten gelip Geum Jan Di'ye Goo Jun Pyo'yu sevdiğini göstermektedir. Ancak sonunda onları birbirinden ayıramayacağını anlayıp vazgeçmiştir.

Jung Sang Ruk rolünde Jung Ho Bin
Başkan Kang'ın (Goo Jun Pyo'nun annesi) baş sekreteridir. Goo Jun Pyo'ya karşı iyi yüreklidir ve o Geum Jan Di ile birlikte olsun istemektedir. Bunun için Goo Jun Pyo'ya yardım etmektedir.

Jang Yu mi rolünde Kim Min Ji
Dizimizin "kanka sen nereden çıktın ya?"sı veya son dakika golüdür. Goo Jun Pyo son dakikada hafızasını yitirdiğinde onunla aynı hastanededir. Başta Geum Jan Di'ye karşı çok tatlıdır ancak araya Goo Jun Pyo girince olay değişir. Goo Jun Pyo'ya aşıktır ve onun hafıza kaybını kullanarak Goo Jun Pyo'ya kendini eski aşkı gibi gösterir. Dizide sonlarda izleyenler hüngür hüngür ağlarken belki de en küfür yiyen kişi olmuştur :))


DİZİDEN REPLİKLER:







DİZİDEN GIFLER:

 
Küçük erkek çocuk: O kim? Öğretmenin erkek arkadaşı mı?
Küçük kız: Bayım, başka bir ülkeden yeni mi geldiniz?
O halde İsveç'ten mi geldiniz?
So Yi Jung: Oh, nasıl bildin?

 
So Yi Jung: Küçük hanım, gerçekten harikasınız.
Küçük kız: Yani, sen osun! Öğretmenimiz erkek arkadaşının orada olduğunu söyled...

 
Chu Ga Eul: Ona bunu anlatamazsın!

-

 
Goo Jun Pyo: Jan Di.
Geum Jan Di: Hm?
Goo Jun Pyo: Seni incittiğim için üzgünüm.

 
Goo Jun Pyo: Jan Di.
Geum Jan Di: Şimdi ne var?
Goo Jun Pyo: Seni seviyorum.

-

So Yi Jung: İyi ki doğdun!


DİZİ YORUMUM:

Öncelikle bu diziyi yorumlama sebebim bu linkteki dizileri yorumlama kararı almamız. Yoksa ben bu diziyi izleyeli yıllaaaar geçti! ^o^ Yine de anmış oluruz hem efsaneyi. 

 
Bir dizinin oyuncuları bu kadar mı yakışıklı olur? *-* Tüm oyuncuları birbirinden taştı gerçekten, oyunculuk kabiliyetleri de hepsinin var. Ve birbirleriyle çok uyumlular.

Geum Jan Di'miz de epey şirin ve dikbaşlı olsa da oyuncuların yanında biraz sönük kaldı sanki. Çünkü tüm F4 kızın üstüne titriyor ama kız biraz sönük kaldı gibi. Ku Hye Sun çok şirindir orası bir gerçek ama benim görüşüm de bu.

 
Goo Jun Pyo tam bir aşıktı ve Lee Min Ho bu karaktere çok güzel can verdi gerçekten. Hakkını kimse yiyemez. Kim böyle bir erkeği istemez ki? Sizi her şeyinden çok seven birisi. Gerçek hayatta var mı böyleleri ya? ^o^ Allah'ım varsa lütfen karşımıza çıkar :)

 
Dizideki acı çekenimiz de Yoon Ji Hoo. Epey kibar ve yakışıklı ama aşkta kazanan taraf olamıyor. Önce çocukluk aşkı, sonra Geum Jan Di ama ikisi de olmuyor işte. Aşk üçgeninde kaybeden ailede kazanır :P Dedesiyle arası bozuk olan Joon Jin Ho ve dedesi aralarını düzeltiyorlar.

Dizideki favori çiftim So Yi Jung & Chu Ga Eul olsa da ne yazık ki onlar tam bir çift olamadılar yanii :99

Finale doğru dizi biraz saçmaladı. Goo Jun Pyo'nun hafıza kaybı zaten insanın sinirlerini hoplattı. N'oluyoruz abi? filan demeniz mümkün :P

Goo Jun Pyo'nun ablası Goo Jun Hee de dizimizin şekeri. O kadar tatlı bir rolü vardı kii ^o^ Gerçekten dizide bir kurtarıcı gibiydi unnimiz.

 
Ben Song Woo Bin'in rolüne de bayılıyorum mesela! Yo! Yo! Yo!

Dizinin finaline doğru olan saçma olaylar dışında dört dörtlüktü. Benim bilgisayar başında izlediğim ilk dizi olma niteliği taşır bu dizi. Bende çok farklıdır Boys Over Flowers. Her dizi bir yana Boys Over Flowers bir yana. Bir kere beni Lee Min Ho ile tanıştıran dizidir yani. Beni şu an hayranı olduğum pek çok müzik grubuyla tanıştırdı. Bana küçük yaşta sevmeyi ve aşkı öğretti. Bunun nasıl bir şey olduğunu, sevdiğiniz için her şeyi nasıl göze alabildiğinizi öğretti bu dizi. Genelde yeni Kore hayranlarının ilk dizisi Boys Over Flowers'tır bu arada.^^

Kısacası bu muhteşem dizi bir efsane ve bu diziyi asla unutmayacağım!! ^o^


DİZİNİN OSTLARI:

Dizi kadar müzikleri de kaliteliydi. SS501, T-max, Someday, SHINee, Ashily, Jisun... What Should I Do (Jisun) bana çok dokunan bir şarkı.. Tüm şarkıların hepsi gerçekten çok güzeldi ya :) Boş zamanınızda playlistini dinlemenizi/tekrardan hatırlamanızı tavsiye ederim.

Bu kadar sanırım. Özledik Boys Over Flowers :) 5 Ocak'ta tam 5. sene oldu. Pek çok diziye ilham vermiş efsane dizimiz. Asla unutmayıız! ^-^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder